Golf ShanghaiHitta Golfbanor i Shanghai

Shanghai är ett oväntat bra ställe för golfare med åtminstone 16 golfbanor runt staden. Eftersom denna metropol är så utspridd finns många av Shanghais golfbanor belägna i närliggande förorter. Shanghais golfbanor inkluderar allt från korta banor med 9 hål till banor av mästerskapsklass och driving ranges. Det finns med andra ord något för varje typ av golfare i Shanghai.

East Asia Golf Club

135 Jianguo Xi Lu; +86 021 6433 1198
East Asia Golf Club ligger mycket nära Shanghai centrum och är inte en riktig golfbana utan en elbelysta driving range med totalt 46 positioner fördelade på två våningar samt putting greens för träning och tennisbanor. East Asia Golf Club är en av Shanghais mest bekvämt placerade golfbanor och har långa öppettider: måndag till lördag från 06.00 till 23.00. Att hyra golfklubbor kostar: ¥20. Avgift på driving range: ¥30 för 50 bollar.

Shanghai West Golf Club

128 Huanzhen Xi Lu; +86 512 5720 2888; www.shanghaiwest.com
Belägen ca 7 mil väster om Shanghai centrum ligger Shanghai West Golf Club nära till den historiska staden av Zhouzhuang i angränsande Jiangsu provins. Shanghai West Golf Club är en av Shanghais 18-hål golfbanor i mästerskapsklass och är utmanande men samtidigt välkommande till golfare på alla nivåer. Shanghai West Golf Course är dessutom hem till ett toppmodernt klubbhus med restaurang, pro shop och spa samt lägenheter som kan hyras av medlemmar och deras gäster. Shanghai West Golf Club också erbjuder en driving range. Avgifter: ¥200 vardagar, ¥400 helger.

Grand Shanghai International Golf Club

Yangcheng Lake Tour & Holiday Zone, Bacheng Town; +86 512 5789 1999; www.grandshanghaigolf.com.cn
Grand Shanghai är en av Shanghais bästa golfbanor och ligger praktiskt belägen på Shanghai/Nanjing motorvägen mellan Shanghai och Wuxi. Grand Shanghai erbjuder en 18-hål bana i mästerskapsklass samt en komplett golfklubb med tennisbanor, pool, spa, restaurang, bar och 5-stjärnigt boende.

Shanghai Binhai Golf Club

Binhai Resort, Nanhui; +86 21 5805 8888; www.binhaigolf.com
Denna Shanghai golfbana med par 72 är belägen på den sydöstra sidan av Pudong och erbjuder en bekväm och gratis buss service mellan banan och Shanghai centrum. Denna enorma Shanghai golfbana är hem till två banor av mästerskapsklass: dels en 18-hål havsbana designad av Peter Thomson, dels en skogsbana med par 73. Dessutom finns det ett boutiquehotell och ett lyxigt 5-stjärnigt klubbhus.