Shanghai Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Shanghai

Hitta information Restauranger och Nattliv i Shanghai

Shanghai har ett underbart utbud av restauranger och nattlivsaktiviteter som inkluderar allt från 5-stjärniga internationella restauranger to gatukök som säljer läckra godbitar och från livliga nattklubbar till lugna takbelägna barer. Den typen av restaurang och nattlivsaktivitet som du väljer i Shanghai kommer att bero mycket på vilka intressen du har. Är du äventyrlig eller föredrar du gourmetrestauranger? Vill du dansa eller bara njuta av en prisvärd och kall öl?

Det mest välkända och läckraste inslaget när det gäller kokkonster i Shanghai är xiaolongbao – kokta bullar fyllda med buljong som kallas för Dragon Buns. Att hitta xiaolongbao, som är omtyckta både till frukost och som mellanmål i Shanghai, är inte svårt, speciellt i de äldre stadsdelarna där gatukök säljer dem för bara några yen var.

Högklassiska Shanghai restauranger finns det också gott om. M On the Bund (7/F, No. 5 The Bund; +86 021 6350 9988; www.m-restaurantgroup.com) är kanske Shanghais allra mest välkända gourmetrestaurang, och erbjuder en fusion av de moderna europeiska och kinesiska köken samt en vacker matplats på ett tak med utsikter över Shanghai Bund och Huangpu floden. Andra alternativ med något mer överkomliga priser kan hittas i närheten av Nanjing Road (Metro Linjer 1 och 2 till Peoples Square) och längs Fujian Zhong Lu där en uppsjö av små, välskötta restauranger erbjuder kinesiska och lokala specialiteter. Den som längtar efter västländska läckerheter kommer att hitta några italienska och europeiskstilade kaféer längs själva Nanjing Road tillsammans med ett antal välkända restaurangkedjor och snabbmatsrestauranger.

Shanghais nattliv är utomordentligt bra. Ett bra sätt att börja kan vara att söka sig till distriktet Xintian Di där det finns gott om barer inklusive ett brygghus i tysk stil och några nattklubbar. Några barer finns utspridda runt Bund området inklusive Sunshine Bar vid Captain Hostel (37 Fuzhou Lu; +86 021 6323 5053; www.captainhostel.com.cn) där man kan köpa billiga drycker samt njuta av de enastående utsikterna over de Pudong belysningarna på kvällstid. Maoming Road och andra delar av den Franska Koncessionen (Metro Linje 1 till Shanxi South Road) är fyllda med en hel del barer och cocktail ställen som ligger bredvid varandra och därmed utgör ett bekvämt sätt att utforska flera av Shanghais nattlivsalternativ på en och samma gång.