Sevärdheter i ShanghaiShanghai erbjuder många sevärdheter

Detta är bara några av de många sevärdheterna som finns i Shanghai

Oriental Pearl TV Tower

Trots konstruktion av några nyare och högre höghuskomplex kvarstår fortfarande Oriental Pearl TV Tower som Shanghais favorit utsiktsplats på grund av dess unika 360-graders cirkulära plattform och ovanlig rosa kupiga arkitektur. Tornets utsiktsplattform mäter hela 263 meter högt och en roterande restaurang ger matgästerna otroliga utsikter över hela staden. Biljetter till Shanghai Pearl TV Towers plattform kostar ¥50 och inkluderar information från en guide under tiden man åker hiss till toppen. Kollektivtrafik: Metro Linje 2 (Grön) till Lu Jia Zui.

Yuyuan Gardens

Shanghais Yuyuan Gardens är ett shoppingdistrikt och historiskt tempel allt i ett. De pittoreska 400 år gamla trädgårdarna är hem till en rad droppande vattenvägar, hängande växter, stenfigurer och fläktande bambuträd omringade av en myriad av klassiska kinesiska arkitektur. Runt utkanten av Shanghai Yuyuan Gardens finns ett forntida tempel som idag är hem till ett livligt shoppingområde där det går att köpa alla typer av Shanghai souvenirer, från sidenscarfar till Mao handväskor. Biljetter till Shanghai Yuyuan Gardens kostar ¥40. Kollektivtrafik: Metro Linje 8 (Blå) till Dashi Jie eller bussar 969 och 980 till Yuyuan Zhan.

The Bund

The Bund är en rad byggnader i västerländsk stil som påminner om en tid när Shanghai lyste med kolonial skicklighet och västerländska inflytande; byggnader som en gång i tiden var de huvudsakliga stationer för import och export längs Huangpu floden. Fantastiskt välbevarade lysas upp dessa byggnader längs Shanghai Bund på kvällstid med belysningar av gyllene orange. På andra sidan floden, på Pudong sidan av Shanghai, utgör moderna höghuskomplex och blinkande neonskyltar en otrolig kontrast till The Bund som är Shanghais äldsta kommersiella distrikt, och en gångväg längs floden ger besökare tillgång till utsikter över båda. Det kostar inget att besöka Shanghai Bund fast många väljer att åka en båttur uppför Huangpu floden på kvällen och båtturen kostar ca ¥50. Kollektivtrafik: Metro Linje 2 (Grön) till Nanjing East Road.

Nanjing Road

Shanghais Nanjing Road är en shopping och turist upplevelse utan motstycke. Denna gågata är hem till en av de största samlingar neonskyltar i världen och varje kväll presenteras en bländande uppvisning av några av de mest överväldigande upplysta skyltsamlingarna som du någonsin kommer att uppleva. Butikerna längs Shanghais Nanjing Road håller öppet tills sent på kvällen and här finns alla möjliga typer av affärer från prydnadssaksbutiker till glamorösa klädbutiker, bokhandlare och restauranger. Längs Nanjing Road går det att hitta några av de bättre exemplen av kopierade designer solglasögon och handväskor i Shanghai. Det kostar inget att promenera längs Nanjing Road och den bästa tiden att göra ett besök är efter solnedgången när belysningarna kommer igång. Kollektivtrafik: Metro Linje 2 (Grön) eller 1 (Röd) till Peoples Square, välj utgången vid Nanjing West Road och gå därefter österut.

Xintian Di

Om du vill se vad det moderna Shanghai verkligen handlar om bör du åka till Xintian Di som betyder “ny himmel och jord”. Denna glamorösa galleria och matplats är hem till många av Shanghais dyraste restauranger och klädbutiker. Xintian Di, för nuvarande en gågata men en gång i tiden ett industriområde, har omvandlats till den trendigaste och dyraste stadsdelen i hela Shanghai. Oavsett om du vill shoppa, äta, dricka eller bara titta på folk när de går förbi är Xintian Di det stället som gäller för att upptäcka moderna Shanghai när den är som bäst. Kollektivtrafik: Metro Linje 1 (Röd) till Huangpi South Road, gå därefter söderut tills du kommer till Xintian Di.