Shanghai shoppingHär hittar du en shoppingguide Shanghai

Shanghai saknar inte utmärkta shoppingalternativ. Det är en underbar stad för att kunna köpa kända kinesiska souvenirer som silkesaker, jade smycken, antikviteter, porslin och träsniderier. Yuyuan Garden (Metro Linje 8 till Dashi Jie) är ett tempel och shoppingområde som erbjuder mer eller mindre varje typ av souvenir som man skulle kunna önska sig, med små butiker och stall överallt och som spiller ut på gatorna och gågatorna. Här finns det allt från dyra teserviser i porslin till billiga handväskor i silke, med något som passar in i varje budget.

Om det är kläder du är ute efter kommer du att tycker att Shanghai är ett verkligt paradis, med ett dussintals höghusgallerier som säljer allt från välkända designers som Louis Vuitton och Dior till lokala varumärken. Shanghais mest kända gator för shopping är Nanjing Road (Metro Linjer 1 och 2 till Peoples Square), som lysas upp på kvällarna i ett bländande neonljus, samt Huaihai Road (Metro Linje 1 till Huangpi South Road) där man kan enkelt spendera hela dagen med att gå in och ut av alla butiker, fönstershoppa och köpa skor, solglasögon och klockor mm. Många fina butiker som säljer mönstren från lokala kläddesigners kan hittas i den Franska Koncessionen (Metro Linje 1 till Shanxi South Road) längs Xinle, Changle och Anfu Roads, och detta är dessutom ett utmärkt ställe om man vill leta efter importerade viner och andra internationella godbitar.

Den som är på jakt efter antikviteter som inredningar, Mahjong uppsättningar och andra historiska saker borde ta sig till Dongtai Lu Antiques Market. Denna gata, inte långt ifrån shoppingdistriktet på Yuyuan Garden, är stadens bästa ställe när det gäller shopping för antikviteter i Shanghai med sina hundratals säljare som visar upp samlingar av alla tänkbara antikviteter längs gatan. Det är lätt gjort att man tappar bort flera timmar medan man söker igenom alla prydnadssaker och inredningsdetaljer som finns här.

En shoppingtur i Shanghai skulle inte vara komplett utan köpet av åtminstone en piratkopierade DVD – en kinesisk specialitet. Film- och musikaffärer finns utspridda genom hela staden där det går att köpa varje typ av film och CD som finns, både västerländska och asiatiska, inklusive många filmer som fortfarande visas på biografer. Medan det inte finns någon särskild stadsdel som är bättre än alla andra när det gäller att hitta butiker som säljer DVD skivor brukar dessa butiker vara lätta att upptäcka och de flesta erbjuder ett likvärdigt sortiment av filmtitlar.